•Asfalteringswerken Rauwelkoven•Asfalteringswerken kruispunt Diestseweg / Kollegestraat / Pas•Kandidaturen gezocht voor sportlaureatenverkiezing•Geluidshinder in Doornboomstraat •Boseigenaars verplegen Belse bossen•Voorleesweek in de bib•...

Asfalteringswerken Rauwelkoven
Tussen 18 en 23 november wordt in Rauwelkoven de bovenlaag van het nieuwe wegdek aangelegd. Door de overvloedige regenval gedurende de dagen na de verwijdering van het oude wegdek kon op sommige plaatsen enkel de onderlaag aangebracht worden. Tijdens de werkzaamheden is geen plaatselijk verkeer mogelijk.
 
 
Asfalteringswerken kruispunt Diestseweg / Kollegestraat / Pas
Vanaf 18 november - 7u tot en met 22 november - 7u staan asfalteringswerken gepland op het kruispunt Kollegestraat / Pas / Diestseweg. Het kruispunt is afgesloten voor alle verkeer tijdens de werken. In de straten kan door plaatselijk verkeer nog wel gereden worden tot aan de werken.
 
 
Kandidaturen gezocht voor sportlaureatenverkiezing
De sportlaureaten van 2011 worden op vrijdag 20 januari 2012 in de bloemetjes gezet. Die avond kiest de Raad van Bestuur van de Geelse sportraad samen met de pers de sportpersoonlijkheden van het afgelopen jaar.
 
Kandidaturen voor sportbelofte, sportvrouw, sportman, sportverdienstelijke, sportvereniging en G-sporter kunnen binnengebracht worden op het secretariaat voor 18 november 2011. Uit deze kandidaturen wordt een voorselectie gemaakt. Per categorie (uitgezonderd sportverdienstelijke) gaan drie genomineerden mee naar de finaleavond op 20 januari 2012.

Ook de niet genomineerden worden uitgenodigd op de verkiezing. Voor hen wordt een kleine attentie voorzien ter beloning van hun geleverde sportprestaties. Op deze manier tracht de sportraad niet alleen de grote sportkanonnen te huldigen maar ook de andere Geelse sporters mee te betrekken in het geheel.
 
 
Geluidshinder in Doornboomstraat 
Voor de toekomstige verbreding van het Albertkanaal door NV de Scheepvaart is de firma Air Liquide genoodzaakt hun leiding om te leggen. Air Liquide zal op 21 november rond 6u starten met het aflaten van de waterstofleiding op de installatie ter hoogte van de Doornboomstraat. Dit zal geluidshinder met zich meebrengen. Het einde van de werken is voorzien rond 12u. De werkzaamheden brengen geen gevaar met zich mee en hebben geen invloed op de normale toevoer van gas, water en elektriciteit. De werken stonden gepland op 18 november. Wegens technische problemen werd het omleggen van de leiding drie dagen uitgesteld.
 
 
Boseigenaars verplegen Belse bossen
Wie onlangs door de Belse bossen wandelde, merkte vast op dat een groot aantal bomen met oranje strepen gemarkeerd werden. Deze bomen zullen gekapt worden, met de bedoeling de bossen gezonder en mooier te maken. De overgebleven bomen krijgen door de kap meer licht en ruimte zodat ze kunnen blijven groeien.
 
De bomen met een blauwe stip zijn toekomstbomen. Dit zijn de mooiste bomen van het bos en blijven zeker staan.  De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden in de loop van 2012. Waarschijnlijk zal dat in de wintermaanden gebeuren. In juli en augustus, alsook op zaterdagen, zondagen en feestdagen zullen geen kappingen gebeuren. Dit om overlast voor recreanten te vermijden.
 
Alle kapwerken gebeuren op eigendommen van privé-boseigenaars. De coördinatie van de werken is in handen van Bosgroep Zuiderkempen. Het gekapte hout zal voornamelijk verwerkt worden tot houtplaten en palethout.
 
 
Voorleesweek in de bib
Van zaterdag 19 november tot zondag 24 november kan je in de bib genieten van de ‘Voorleesweek’. De Voorleesweek is een jaarlijkse campagne die het belang van voorlezen in de kijker zet. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, concentratie, creativiteit en sociale vaardigheden bij kinderen. Bovendien is voorlezen de garantie voor een leven lang leesplezier. De Voorleesweek focust op baby’s en kinderen van 0 tot 6 jaar, maar wil tegelijk meegeven dat ook oudere kinderen nog steeds genieten van voorlezen. Naar aanleiding van de Voorleesweek organiseert de bib tal van activiteiten zoals een voorleesmarathon met het leeskasteel en collectiepresentaties per leeftijd voor de ganse jeugdafdeling. Je krijgt voorleestips en kan verhalen beluisteren in de jeugdafdeling.
 
 
Expo ‘OverWinteren’
Parallel met de Voorleesweek loopt in de bib van 21 tot 25 november de tentoonstelling ‘OverWinteren’. Luister op audiogidsen naar winters gefluister en ontdek prachtige gedichten van Annie M.G. Schmidt, Mensje van Keulen en Paul van Ostaijen. De unieke combinatie van beeld en geluid leidt tot een bijzondere beleving van enkele ondergesneeuwde gedichten. ‘OverWinteren’ is een poëtische kijk- en luisterinstallatie. ‘OverWinteren’ is een verrassend project met installaties van Evelyne Meersschaut en poëtische geluidsbestanden van Sarah en Barbara Beel.
 
 
Infosessie Energiesnoeiers
Op 22 november kan je in dienstencentrum Luysterbos terecht voor een infosessie over energiesnoeiers. Tinne Driesen van de Kringwinkel Zuiderkempen komt je uitleggen hoe een energiescan van je woning verloopt en welke voordelen het oplevert. De belangrijkste activiteiten die de ‘energiesnoeiers’ uitvoeren zijn: gratis energiescan, isoleren van hellende daken en zoldervloeren en uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen. Het infomoment start om 13.30u. Deelnemen is gratis.